Search This Blog

Monday, December 15, 2008

När betraktar plastikkirurgi


När betraktar plastikkirurgi i dylika fall bröstimplantat eller bröstminskning, penisförstoring, fettsugning, kroppsgestaltning eller andra skönhetkirurgi, läkaren och kliniken som du välje är kritiskt till din personliga välbefinnande och tillfredsställelse. Och det är viktigt att inser ochså det trots att det en välutbildad kirurg med förnämlig kirurgiskt faciliteter, det finns ingen garantier för ett perfekt resultat emedan varje patient är unik och så är varje surgery; därför dina resultat kan vara något helt annat än din vänner.

Välje din plastikkirurg

Oavsett vilken typ av plastikkirurgi du funderar på, den mest viktig faktorn för dess framgång är den kirurg som du välje. Urvalet av den riktig plastikkirurgen var ingen lätt fråga och bör inte baseras på prissättning eller för känslomässiga skäl. Fråga din husläkare om de skulle skicka en familjemedlem till denna plastikkirurg. Om du känner någon som har haft ett förfarande som det som du funderar på, prata med dem, men inte besluta om en kirurg bygger på endast en persons erfarenhet.

Utbildning

Även om goda meriter inte kan garantera ett lyckat resultat, kan de avsevärt öka oddsen. Din kirurgen borde ha fått utbildning som omfattade ett brett spektrum av kirurgi för att kunna känna igen komplikationer eller möjliga komplikationer och har det medicinska kunnande att göra en säker bedömning av situationen i tillräcklig tid så att säkerheten upprätthålls och slutresultatet inte påverkas.

Erfarenhet

Även om det finns inga magiska nummer (åren eller förfaranden) som definierar "erfarenhet", du bör känna trevlig att kirurgen du väljer är väl bevandrade och aktuell i förfarandet du är fundera. Och din plastikkirurg borde ha sjukhus privilegier i den region där kirurgiskt ingreppet är utförde så att i de sällsynta specialfall en komplikation kräver sjukhusvård kirurgen kommer att kunna ge den vård du behöver.

Samrådet / intervju

Efter du har minskat din lista ner till två eller tre kirurger, kanske du vill besöka dem för ett första samråd. Så du kan jämföra sina personligheter, sina yttranden den typ av operation bör du ha, deras avgifter, och hur de svarar på frågor och förklara riskerna. Det är en bra idé att skriva ner dina frågor, och att skriva ner kirurgens svaren också. Var inte frukta att ställa frågor, oavsett hur triviala eller hur personlig du tror dem att är. Du kan fråga kirurger om de gör det förfarande ofta eller bara ibland, och när de sista utfört detta förfarande. Du kan även fråga att tala med andra patienter som har haft det förfarande som utförs av kirurgen.

Jag hopas att dessa hjälper dig i ditt beslut om bröstimplantat eller bröstminskning, penisförstoring, fettsugning, kroppsgestaltning eller andra plastikkirguri och din val av kirurg.


[Yes, I can also write in Swedish. English translation available upon request if you are in Sweden and considering re-constructive plastic surgery at the clinic in Sweden that the title of this article links to.]